Terveiset Hollannista huippufutsalin parista

20.1.2009


Terveiset Hollannista!

Sain kunnian olla kaksi kertaa erotuomarina futsalin ystävyysotteluissa, joissa Espanja kohtasi kotijoukkue Hollannin. Espanja on maailman terävintä kärkeä ja sen se myös osoitti antamalla Hollannille selkeää kyytiä luvuin 2 - 6 ja 1 - 5.

Sain tuomita ottelut kahden varsin erilaisen futsal-tuomarin kanssa, mikä oli erittäin mielenkiintoinen kokemus.

Ensimmäisen ottelun kolleega oli toista vuotta kv-listoilla oleva Berry Weijers ja hänen tyylinsä lähenteli meille tuttua nykyaikaista futsaltuomarointia, jossa pyritään kontroloimaan peliä aktiivisesti omalla liikkumisella, sijoittumisella sekä hyvällä yhteistyöllä(katsekontaktit, vinkit) erotuomariparin kanssa.

Toisen ottelun tuomitsin kokeneen, melkein kaiken nähneen Viktor Van Helvoirtin kanssa. Hänen tyylinsä oli huomattavasti vähäaktiivisempi ja sellainen "mitä sitä turhaan jatkuvaa kontrollia pitämään" joka sitten tietenkin näytti ulospäin täysin erilaiselta kun ensimmäisessä ottelussa. Ottelu meni hyvin mutta vaikeampaa oli itselle sopeutua tällaiseen vanhakantaiseen futsaltuomarointiin, jossa liikkuminen ja sijoittuminen oli haastavaa kun ei aina voinut tietää minne se kaveri taas menee.

Näiden ystävyysotteluiden ohella Hollannin liitto piti koulutustilaisuuden heidän huipputuomareilleen ja oli kiva tavata 11 Hollanin huippu futsal-tuomaria sekä kuulla heidän näkemyksiä ystävyysotteluista, Hollannin liigasta sekä muista kansainvälisistä otteluista.

Ensi viikolla Suomi kohtaa Romanian kaksoismaaottelussa ja siellä pääsette tutustumaan Viktor Van Helvoirtin edesottamuksiin yhdessä Toni lehtisen (HEK) ja Timo Onatsun kanssa.

Futsal-terveisin,

Tommi Grönman