Muistutus harjoitusotteluiden palkkioista

16.3.2012

HEK:n hallitus muistuttaa jäseniään siitä, että otteluissa maksettavat erotuomaripalkkiot tulee aina suorittaa vallitsevien määräysten ja lakien mukaan. Erotuomari ei voi koskaan pyytää palkkiota maksettavan ns. pimeästi.

Palkkiot voidaan sopia maksettavaksi nettokorvauksina, jolloin erotuomarin ei tarvitse huolehtia mahdollisien verojen maksamisesta. Nettopalkkioperiaatteella maksettaessa erotuomarin tulee antaa maksajalle kuitti maksusta. Kuitissa pitää olla selvitys bruttokorvauksesta, verot, matkakorvaukset, muut kulut sekä nettosumma. Myös erotuomarin omat tiedot, kuten henkilötunnus ja osoite pitää olla kirjattuna, koska näiden tietojen perusteella palkkion maksaja voi tarvittavat maksut toteuttaa.

Huomioitavaa on, että ottelupalkkio voi olla kokonaan kulukorvausperusteinen (esim. kilometrikorvaus omalla autolla 0,45 snt/km), jolloin erotuomarille ja ottelupalkkion maksajalle ei synny velvoitteita muihin maksusuorituksiin. Lisäksi alle 20 euron yksittäiset/satunnaiset erotuomaritehtävät ovat verovapaita.


HEK Hallitus