HEK palkitsi kauden 2016 ansioituneet

25.1.2017

HEK kauden 2016 päätösjuhla järjestettiin perjantaina 20.1.2017, ja juhlapaikkana toimi keskustan Café Köket, ja paikalla oli noin 50 juhlijaa. Juhlassa esiintyi taikurikoomikko J-P Pirinen. Juhlassa palkittiin myös kauden 2016 ansioituneet.

Vuoden erotuomari: Antti Munukka
Kaudella 2016 muun muassa Eurooppa-liigan karsintaa, UEFA Youth Leagueta sekä U19 EM-karsintaa, minkä lisäksi toimi erotuomarina Veikkausliigan ratkaisupeleissä. Myös Palloliitto valitsi Antin Vuoden erotuomariksi.

Vuoden naiserotuomari: Ifeoma Kulmala
HEK:n ainoa kansainvälinen naiserotuomari. ”Ifi” tuomitsi ansiokkaasti viime vuonna muun muassa Naisten liigaa, miesten Kakkosta sekä kansainvälisiä otteluita Israelissa ja Liettuassa.

Vuoden avustava erotuomari: Jan-Peter Aravirta
"Ara" on ollut jo vuosia yksi maamme parhaista avustavista erotuomareista. Hänellä on jatkuva halu kehittyä sekä auttaa erotuomareita. Tänä vuonna hän avusti menestyksekkäästi niin kotimaan kentillä Veikkausliigan tärkeimmissä otteluissa kuin ulkomailla muun muassa Eurooppa-liigaa.

Vuoden futsalerotuomari: Tommi Grönman
Tommi tuomitsi kaudella 2016 Futsal-liigaa ja sen finaalisarjaa menestyksekkäästi.

Vuoden läpimurto: Santeri Nieminen
Debytoi miesten Kakkosessa keväällä 2016 ja aseteltiin tämän jälkeen vielä useaan Kakkosen tehtävään. Vahva kausi nosti Santerin miesten Kakkosen koulutusryhmään kaudeksi 2017.

Vuoden lupaus: Elias Juvonen
Debytoi kaudella 2016 avustavana erotuomarina miesten Ykkösessä ja nousi kaudeksi 2017 Ykkösen koulutusryhmään. Suoriutui vahvasti urheiluakatemioiden turnauksessa ja erotuomariakatemiassa.

Vuoden nuori lupaus: Joona Manninen
Onnistunut kausi Kolmosessa ja monessa eri nuorten turnauksessa. Tuomitsi Nike Premier Cup Euroopan lopputurnauksen finaalin ja valittiin samaisen turnauksen erotuomariksi. Lisäksi toimi Kai Pahlman lopputurnauksen finaalin erotuomarina sekä erotuomariakatemiassa. Joona valittiin vahvojen näyttöjensä ansiosta liiton talenttiryhmään kaudelle 2017.

Hessun Malja: Jan-Peter Aravirta
Hessu Pajusen perustelut: "Kuopiolainen rohkea toteuttaja tuli Helsinkiin ja oli naiivin rohkea ja innokas. Suhtautui kaikkeen niin, että ilman muuta hänestä tulee Suomen paras tai parhaita. Tänä päivänä voi todeta, että niinhän siinä kävi.
Ara on ollut jo vuosia Suomen parhaita avustavia. Hän on kehittymishaluinen ja oppimiskykyinen. Muistan monet matkan, joissa todella pohdittiin sitä, miten voimme tehdä asioita paremmin - nyt ja tulevaisuudessa. Erityiskiitokset ja -bonukset kahdesta reissusta, joihin kumpaankin liittyy Tampere. Eräällä menomatkalla saimme luotua ikimuistettavaa joukkuehenkeä. Jampe teki loistavasti myös ne kaikki ylimääräiset avustavan tehtävät, kuten toimi kuskina Jani Lindin ensimmäisen liigamatsin juhlamatkalla, johon niin ikään liittyi Tampere.

Hiekkakenttien kuningas: Jukka-Pekka Pehkonen
Viihtyi kentillä 115 päivänä ja tuomitsi kauden aikana yhteensä 339 ottelua. Jukka-Pekka on saanut joukkueilta positiivista palautetta ja kiitosta luotettavuudestaan.

Eriyismaininnat: Arttu Hautamäki ja Johan Holmqvist
Lisäksi HEK muisti juhlassa kauden 2016 Miesten Respect Suomen Cupin finaalissa hienon uransa päättänyttä avustavaa erotuomaria Arttu Hautamäkeä sekä pyyteetöntä ja ansiokasta työtä Palloliiton erotuomaripäällikkönä tehnyttä Johan Holmqvistia, joka siirtyi vuoden alussa uusien haasteiden pariin.