Hekkiläisiä palkittiin Helsingin piirin vuoden 2019 erotuomareiksi

5.12.2019

Matti Roth (1. vas.), Lotta Vuorio, Sini Hakala ja Miikka Raininko Helsingin piirin palkitsemistilaisuudessa 5.12.2019. Kuva: Topias Tuira
Matti Roth (1. vas.), Lotta Vuorio, Sini Hakala ja Miikka Raininko Helsingin piirin palkitsemistilaisuudessa 5.12.2019. Kuva: Topias Tuira

Palkinnot jaettiin tänä vuonna viimeistä kertaa, koska Helsingin piirin syyskokous on 21.11.2019 päättänyt purkaa piirin. Jatkossa Helsingin alueen "piiri"erotuomaritoimintaa hoidetaan Palloliiton Etelän alueen toimesta.

Helsingin piiri on palkinnut vuoden 2019 ansioituneita erotuomareita. HEKin Sini Hakala palkittiin vuoden naiserotuomarina, Matti Roth vuoden mieserotuomarina, Lotta Vuorio vuoden avustavana erotuomarina ja Miikka Raininko vuoden futsalerotuomarina.

Helsingin piirin uutinen:

https://www.palloliitto.fi/jalkapallouutiset/helsingin-piiri-palkitsi-kauden-2019-ansioituneita

 

Helsingin piirin palkitut vuonna 2019 perusteluineen:

Vuoden naiserotuomari: Sini Hakala, HEK

"Sini on onnistunut hienosti yhdistämään aktiivisen pelaajauran naisten Ykkösessä ja erotuomaritoiminnan Naisten liigassa. Sinin panostus jalkapalloon on erittäin merkittävä ja hän on loistava esimerkki nuorille pelaajille.


Toimiessaan aktiivisesti Naisten Liigassa hän on pystynyt samalla ottamaan aikaa kouluttautumiselle erotuomariakatemian parissa sekä tuomitsemaan miesten otteluita piirin korkeimmalla sarjatasolla Kolmosessa."

 

Vuoden mieserotuomari: Matti Roth, HEK

"Matin kausi käynnistyi kutsulla U16 development -turnaukseen, jossa hänen suoritustasonsa oli vakuuttava. Tämän myötä Matti sai myös huomattavasti vastuuta Kakkosen otteluissa ja jatkuvat hyvät suoritukset niin niissä, kuin myös juniorimaaotteluissa johtivat kauden huipennukseksi Matin debyyttiin Miesten Ykkösessä."

 

Vuoden avustava erotuomari: Lotta Vuorio, HEK

"Lotta on tehnyt pitkäjänteistä ja äärimmäisen ammattimaista työtä erotuomaritoimintansa eteen jo vuosien ajan. Kaudella 2019 tämä työ johti mm. useisiin kansainvälisiin otteluihin ja turnauksiin sekä historialliseen Miesten Ykkösen otteluun ensimmäisenä naisavustavana erotuomarina Suomessa."

 

Vuoden futsalerotuomari: Miikka Raininko, HEK

"Miikka on kuulunut jo vuosien ajan Futsal-Liigan erotuomariston kärkeen, minkä on osoittanut asettelut useisiin korkean profiilin otteluihin. Erotuomarina Miikan vahvuuksiin kuuluu mm. erinomainen yhteistyö ja rauhallinen päätöksenteko yhdessä toisen erotuomarin kanssa sekä vahva ja rauhoittava toiminta alkavissa konfliktitilanteissa."