Mikko Alakareelle ensimmäisenä 400 täyteen Veikkausliigassa

16.9.2023

Mikko Alakare vuonna 2017 Veikkausliigaottelussa HJK-Ilves. Kuva: Olli Jantunen.
Mikko Alakare vuonna 2017 Veikkausliigaottelussa HJK-Ilves. Kuva: Olli Jantunen.

Alakare on kokenein erotuomari sekä Veikkausliigassa että salibandyn F-liigassa.

HEKin Mikko Alakare juhlistaa tänään la 16.9. 400. erotuomaroitua miesten pääsarjaotteluansa, kun hän toimii avustavana erotuomarina Veikkausliigan ottelussa HJK - FC Inter. Ottelu pelataan Helsingissä Töölön jalkapallostadionilla klo 17 alkaen. Alakareen juhlaottelussa on HEKistä mukana Antti Munukka erotuomarina ja Jan-Peter Aravirta avustavana erotuomarina ja erotuomaritarkkailijana Miikka Poikselkä. Ottelun 4. erotuomarina on Petri Viljanen Ulvilasta.

- Olen kiitollinen ja tietysti myös ylpeä, että olen toiminut Suomen huipulla näin poikkeuksellisen pitkän ajan. Olin aloittaessani Veikkausliigan nuorimpia erotuomareita ja nykyään olen vanhimmasta päästä. On hienoa työskennellä erittäin intohimoisessa ja eteenpäin pyrkivässä erotuomariyhteisössä, Alakare sanoo.

- Ensimmäinen Veikkausliiga-otteluni on jäänyt hyvin mieleeni. HJK voitti debyyttiottelussani mestaruuden viisi kierrosta ennen kauden loppua. Ottelun jälkeen joukkueella oli suuret juhlinnat kentällä ja ihmettelin, onko Veikkausliigassa aina tällaista, Alakare muistelee.

- Monet epäilivät, pystyykö kahdessa lajissa toimia samaan aikaan menestyksekkäästi huipulla. Olen halunnut toiminnallani näyttää esimerkkiä"

- Olen tosi kiitollinen läheisilleni ja myös työyhteisölleni jalkapallon ulkopuolella, että he ovat omalta osaltaan mahdollistaneet unelmieni tavoittelemisen urheilun piirissä. Erotuomarointi on kuitenkin intohimoni ja identiteettini on rakentunut voimakkaasti sen ympärille, kertoo Alakare.

Lähde: Suomen Palloliitto

Katso Alakareen haastattelu Instagramista: https://www.instagram.com/p/CxPujwxsiS5/

Juhlaottelua voi seurata tietysti paikan päällä sekä ruutu.fi -palvelusta.

HEK onnittelee Alakaretta hienosta saavutuksesta ja toivottaa onnea otteluun!

 

Palloliiton uutinen:

https://www.palloliitto.fi/ajankohtaista/avustava-erotuomari-mikko-alakarelle-400-s-veikkausliiga-ottelu/